Baby

Osteopathie voor baby's

 

Je baby is je meest dierbare bezit. Je zou alles doen om die kleine spruit te beschermen tegen alle ongemakken en gevaren.

 

 

De bevalling is voor moeder en kind vaak een heel mooie maar tegelijkertijd ook heftige ervaring. Mama en kind doorstaan emoties die enkel op dat moment gevoeld worden.

 

Tijdens een bevalling zijn er heel wat factoren die het natuurlijk verloop van een bevalling kunnen verstoren zoals inleiden van de bevalling, een epidurale verdoving, vroedvrouw die mee duwt op de buik tijdens het persen, een vacuümpomp of verlostang die gebruikt wordt, spoedkeizersnede of geplande keizersnede, …

 Daarbovenop kan het ook zijn dat de baby zelf in een positie ligt die de bevalling wat moeilijker maakt zoals een sterrenkijkertje of een baby die in stuit zit.

Al deze factoren kunnen oorzaken zijn ongemakken bij baby’s en kinderen. Als osteopaat spreken we dan van een osteopatisch letsel.

 

Als je baby ter wereld komt moet hij van de eerste seconde opboksen tegen alles wat op hem afkomt. Hij zal voor de eerste keer ademen en zijn longetjes moeten gebruiken, voor de eerste keer zijn oogjes en oortjes gebruiken, voor de eerste keer drinken bij mama en haar dan ook echt ruiken. Je baby zal zich op een razendsnel tempo gaan ontwikkelen. Het is dan ook niet abnormaal dat dit soms voor klachten kan zorgen.

Een osteopatisch letsel zal in de meeste gevallen een functionele klacht geven. Deze klachten zijn door een osteopaat goed te behandelen. Functionele klachten bij baby’s zijn bijvoorbeeld, slechte stoelgang, krampjes, reflux, huiduitslag, onrustig zijn, veel huilen of huilbaby’s, voorkeurshouding, niet goed drinken aan de borst of fles, verminderde weerstand, …

 

 

Voor meer info of vragen mag je mij steeds bellen.   Klik hier

 

Waarom een osteopaat?

  • Baby's met afgeplat hoofdje ten gevolge van na moeizame bevalling of voorkeursligging
  • Huilbaby
  • Ontroostbare baby
  • KISS problematiek
  • Overstrekken
  • Huiduitslag, eczema
  • Verminderde weerstand
  • Hoofdbonken
  • Hoofdwrijven
  • Hypertonie en hypotonie
  • Motorische achterstand
  • “Poepschuivertje”
  • Spijsverteringsproblemen: onrustig drinken, voedsel weigeren, moeilijk boeren, naslikken, kokhalzen, teruggeven, reflux, krampen, stoelgangproblemen, keuze van flessenvoeding
  • ...

 

In hun tocht naar volwassen worden maken kinderen vele goede dingen mee om hun te sterken in die groei maar soms zijn er factoren die onze kinderen in de weg staan om een makkelijk parcours af te leggen. Sommige oorzaken zijn erfelijk en andere zijn dan weer verworven.

 

Hoe verloopt de behandeling van een baby’tje?

Bij de eerste behandeling zal er eerst een gesprek plaatsvinden tussen de osteopaat en de ouders. Tijdens dit gesprek wordt er gesproken over de klachten van je baby, maar ook over het verloop van je zwangerschap en bevalling.

 

Als osteopaat vind ik het belangrijk dat baby, mama en papa zich gerust, op hun gemak voelen. Alles wordt gedaan in functie van je baby. Als je baby op dat moment honger heeft kan er borstvoeding of een flesje gegeven worden. Om mama en baby zo veel mogelijk in hun vertrouwde omgeving te houden is er de mogelijkheid om de behandeling van pasgeboren baby’tjes thuis te doen.

 

Meestal zal er een vervolgafspraak gepland worden na 2-3 weken.

De wijsheid van het pasgeboren kind.

 

“Negen maanden lang heb ik rondgedobberd in een oceaan.

Overal was ik omgeven door de rust van water.

Altijd was het behaaglijk warm.

Alle voeding en bouwstenen die ik nodig had om te groeien, werden via jouw bloed, mama, precies op mijn maat aangevoerd.

Daar ben ik je heel dankbaar voor, mama, dat jij me negen maaden lang hebt gedragen en gevoed.

Nu ik geboren ben is het heel anders. Het was een schok toen ik zelf ineens moest ademen.

En plots voelde ik koud en warm, er was donker en licht, een lege en een volle buik…”

Maarten Geysels

 

Auteur